top of page

24 κοινά χαρακτηριστικά των ιδιοφυϊών ανθρώπων

Οι μεγαλύτερες ιδιοφυΐες στον κόσμο είχαν 24 κοινά χαρακτηριστικά στην προσωπικότητα τους – και σύμφωνα με έναν ειδικό, μπορείτε κι εσείς ν’ αναπτύξετε αυτά τα γνωρίσματα στον χαρακτήρα σας.

«24 ΠΡΟΤΕΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΟΦΥΪΕΣ»

«Ο περισσότερος κόσμος έχει την εσφαλμένη ιδέα ότι οι ιδιοφυΐες γεννιούνται και δε φτιάχνονται» δηλώνει ο κλινικός ψυχολόγος Δρ Άλφρεντ Μπάριος, ιδρυτής και διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Αυτοπρογραμματισμού του Λος Άντζελες, και συγγραφέας του βιβλίου Αποσκοπώντας σε περισσότερη ελευθερία και ευτυχία.

Αν κοιτάξετε όμως τη ζωή των μεγαλύτερων ιδιοφυϊών του κόσμου –όπως ο Έντισον, ο Σωκράτης, ο Ντα Βίντσι, ο Σαίξπηρ, ο Αϊνστάιν–, θα ανακαλύψετε ότι όλοι τους είχαν 24 κοινά χαρακτηριστικά στην προσωπικότητά τους. Αυτά τα γνωρίσματα μπορεί ο καθένας να τα αναπτύξει.

  1. Δυναμισμό Οι ιδιοφυΐες έχουν μια ισχυρή επιθυμία να δουλεύουν σκληρά και πολύ. Τα “δίνουν όλα” για να ολοκληρώσουν ένα έργο. Αυξήστε το δυναμισμό σας και την επιμονή σας εστιάζοντας στη μελλοντική σας επιτυχία και συνεχίστε ακάθεκτοι.

  2. Θάρρος Χρειάζεται θάρρος για να κάνει κανείς πράγματα που οι άλλοι τα θεωρούν αδύνατα. Μη σας νοιάζει τι θα σκεφτούν οι άλλοι για σας, επειδή διαφέρετε.

  3. Αφοσίωση στους στόχους Οι ιδιοφυΐες ξέρουν τι θέλουν και το κυνηγούν. Πάρτε στα χέρια σας τον έλεγχο της ζωής και των σχεδίων σας. Να έχετε καθημερινά ένα συγκεκριμένο στόχο για να πετύχετε.

  4. Γνώση

Οι ιδιοφυΐες συνεχώς συγκεντρώνουν πληροφορίες. Δεν πηγαίνουν για ύπνο το βράδυ αν δε μάθουν τουλάχιστον ένα καινούριο πράγμα κάθε μέρα. Να διαβάζετε. Να ρωτάτε ανθρώπους που ξέρουν.

  1. Εντιμότητα Οι ιδιοφυΐες είναι άτομα ντόμπρα, άμεσα και έντιμα. Να αναλαμβάνετε υπευθυνότητα για τα πράγματα που δεν πηγαίνουν καλά. Να είστε πρόθυμοι να ομολογήσετε τα λάθη σας, να πείτε «Τα θαλάσσωσα», και να μαθαίνετε από αυτά.

  2. Αισιοδοξία Οι ιδιοφυΐες ποτέ δεν αμφιβάλλουν για την επιτυχία τους. Εστιάστε με πρόθεση τη σκέψη σας σε κάτι καλό που έρχεται.

Θέλετε να μάθετε και τα 24 χαρακτηριστικά; Εγγραφείτε στο newsletter της εταιρείας μας και κάθε μέρα θα λαμβάνετε 1 χαρακτηριστικό.
Κατακτήστε και εφαρμόστε στη ζωή σας κάθε ένα από τα 24 κοινά χαρακτηριστικά των ιδιοφυϊών ανθρώπων!
Προτεινόμενα
Πρόσφατα
Αναζήτηση
Αναζήτηση με κατηγορίες
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Ακολούθησε μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page